Home / Tattoo betekenissen / Borneo tattoo

Borneo tattoo

De traditionele Borneo tattoo bestaat uit dikke zwarte spiralen en cirkels die vergelijkbaar is met wat we vandaag de dag de “tribal tattoo” noemen. Echter, de oorspronkelijke Borneo tribal tattoo is gericht op natuur ontwerpen zoals dieren, bomen, vruchten en bladeren.

In Borneo, zijn tribale tatoeages te vinden op zowel mannen als vrouwen en variëren in betekenis. Tatoeages op vrouwen symboliseren de burgerlijke staat of de vruchtbaarheid evenals haar beroep of vaardigheden. Jonge mannen krijgen hun eerste tatoeage  als ze de puberteit bereiken, het symboliseert het begin van hun mannelijkheid.

Tribal tattoos in Borneo symboliseren ook belangrijke gebeurtenissen in het leven van een persoon, levensgeschiedenis, of spirituele betekenissen en bescherming door een god. De traditionele borneo tattoo was bijna uitgestorven in de jaren ’50 en ’60, omdat toen de meeste mensen in Borneo bekeerden tot het christendom. Nu zien we een nieuwe trend onder de jongeren in Borneo, veel gaan terug naar deze traditionele tatoeages en hun betekenis.

Veel van de moderne zogenaamde ‘tribal’ tatoeages, die erg populair zijn onder jongeren, hebben hun oorsprong in de tribale tatoeages van Borneo en terwijl veel van hen zijn niet geassocieerd met een specifieke betekenis, maar enkel en alleen het doel van het versieren van het lichaam dienen , een tribal tattoo zou een heel bijzondere betekenis voor het individu dragen van te hebben.

Check Also

Anker tattoo

Anker tattoo

De anker tattoo heeft vanuit het verleden vaak een maritieme betekenis, zeelui hadden deze tattoo …