Home / Tattoo informatie / Tattoo verzorging

Tattoo verzorging

Tattoo verzorging is belangrijk! Wanneer je bij een tattoo shop een afspraak hebt krijg je na afloop een duidelijke omschrijving mee over de nazorg van je nieuwe tattoo. Lees dit altijd zorgvuldig door en luister niet naar de “specialist” achter de bar, maar neem de nazorg omschrijving aan als uitgangspunt.

 • De tattoo wordt door middel van naalden in de huid aangebracht . Wanneer de tattoo klaar is zal de huid een beetje rood zijn, dit heeft te maken met het scheren, prikken en schoonmaken van de huid.
 • Binnen enkele uren zal de rode gloed om de tatoeage langzaam verdwijnen, de plaats van de tattoo zal eerst nog opgezet blijven en gloeien. Trek vooral de eerste nacht (wanneer de tatoeage op plaatsen is gezet als; arm, schouder, onderrug) een oud, doch vooral schoon t-shirt aan, dit omdat er inkten de huid verlaten door wondvocht dat uit de huid vloeit. Het gebeurt vaak dat mensen in paniek raken omdat zij ‘s morgens wakker worden en in hun beddengoed de afdruk vinden van de tatoeage. Wanneer het shirt ‘s morgens aan het shirt zit verkleefd, dan kunt u dit los weken met lauw water. (Vooral niet lostrekken!) .
 • Binnen enkele dagen zal er een korst ontstaan op de plaats van de tatoeage, smeer het nieuwe kunstwerk niet te dik in nu, de korsten worden dan te week en de tatoeage krijgt niet voldoende zuurstof om te kunnen genezen. Wanneer de tatoeage helemaal niet zal worden ingesmeerd met een geadviseerde zalf zoals Bepanthen, dan zal hij te droog worden en zal gaan knappen waardoor er door bloedverlies inkt mee de huid uit kan gaan (delen van de tatoeage worden hierdoor vaag van kleur). Ook kan hierdoor littekenweefsel ontstaan.
 • De korst zal na enkele dagen iets krimpen, het kan eruit zien alsof de tatoeage is gaan uitvloeien, dit is niet het geval, de tatoeage is aan het genezen en het deel wat eruit steekt is al min of meer “vrij” van korst vorming.
 • Tijdens dit genezingsproces kan jeuk optreden, probeer nu niet aan je  tatoeage te krabben en er per ongeluk een deel van de korst wordt verwijderd waardoor weer kans op bloeding of littekenweefsel kan ontstaan. Trek nooit aan los zittende korsten, wacht geduldig tot de korst vanzelf is afgevallen.
 • Wanneer alle korsten zijn verdwenen lijkt de tattoo vaag van kleur, dit klopt! De tattoo is nog niet geheel genezen, er zitten nu nog kleine vliesjes over de tattoo heen, na enkele dagen zullen deze vliesjes langzaam verdwijnen, insmeren met Bepanthen is nu nog steeds aan te raden. Bepanthen zalf beschermt de huid zonder haar af te sluiten. Daarnaast dringt de zalf diep door in de huid om het huidherstel te ondersteunen. Deze zalf is opgenomen in de LCHV richtlijn.
 • Wanneer alle vliesjes zijn verdwenen, en de huid geen glans meer heeft is de tattoo in zijn geheel genezen.
 • Wat te doen als blijkt dat er na het genezen van de tattoo delen niet goed gepakt hebben? In vrijwel alle gevallen zal de tattoo artiest dit kosteloos voor u bijwerken. Let wel op de garantie periode van de studio, wie te laat zijn afspraak heeft gemaakt, loopt zijn garantie mis en zullen er kosten in rekening worden gebracht.

Wanneer moet u contact opnemen met de Tattoo studio?

 • Wanneer de tattoo ontstoken is.
 • De tattoo pijn doet.
 • Wanneer er na het genezingsproces nog steeds vage plekken zijn overgebleven.

Veel plezier met je tattoo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reken uit: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.