Home / Tattoo betekenissen / Vogel tattoo

Vogel tattoo

De vogel tattoo zien we met enige regelmaat voorbij komen. Vogels zijn al lange tijd een populair onderwerp voor tattoo ontwerpen en symbolen. Het is moeilijk om je bijvoorbeeld een Amerikaanse tatoeage voor te stellen zonder de Adelaar of een Japanse tatoeage zonder de Phoenix. Vogels zijn krachtige metaforen voor onze stemmingen en fasen van het leven . Over de hele wereld zijn vogels gekozen gekozen om het breedste scala van menselijke emoties. Ieder land en cultuur heeft verhalen en mythen waren vogels een centrale rol in spelen. In de Iban en de Dayak cultuur van Borneo , is de pauw bekend om het hebben van de allereerste tattoo , totdat dit werd gekopieerd door mannen natuurlijk – zodat ook zij zo mooi kunnen zijn als de pauw.

De duif brengt gevoelens van toewijding , menselijk en goddelijk , terwijl de flirtende Paradijsvogel en de trotse haan symbolen van amoureuze heren zijn geworden. Ganzen kiezen vaak een partner voor het leven en zijn populaire symbolen voor liefdes geluk. De kleine Mexicaanse papegaai , die aanhankelijk is en dicht bij haar partner kruipt, wordt de Lovebird genoemd. Papagaaien zijn prominent aanwezig in de Nautische tattoos. Ze staan symbool voor exotische en verre buitenlandse. Zwaluwen en Bluebirds zijn ook nauw verbonden met matrozen en een leven op zee. Het is geen toeval dat Johhny Depp als Captain Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean een zwaluw op zijn onderarm heeft!

De Egyptische god, Atum , koos een vogel om te verschijnen op het moment van de schepping. Dit was de ooievaar-achtige ‘Benu’. Voor de Vikingen en de Gothen, waren de roofvogels symbolen voor veroveringen. Odin en andere Noorse goden werden vaak vergezeld door raven, die gezien werden als bijzonder wijs en slimme vogels. In Noord-Amerika, werden zowel Raven als Kraaien gezien als bedriegers en vormveranderaars. Het zijn vogels die vaak geassocieerd worden met sjamanen en medicijnmannen . Onder de Haida van de Pacific Northwest, identificeren de mensen zichzelf met de adelaar. En voor de Haida, was de raaf de schepper van de wereld.

De Bijbel verwijst naar “de hoffelijkheid van de Haan” om zijn gewoonte om de kudde eerst te laten eten voordat hij aan de beurt was. En in China , is de elegante Crane beschouwd als de vogel van het geluk . De zwaluw , vaak aangeduid als de Bluebird, is overal een goed voorteken en zijn verschijning zal een goed voorjaar geven. Voor zeilers op zee, was de zwaluw een teken dat er land in de buurt was.

Vogels worden vaker geassocieerd met het vrouwelijke. In delen van het platteland van Afrika, verwijst de hen naar een moederlijke vrouw, terwijl een duif verwijst naar het jonge meisje. In Groot-Brittannië zijn ‘ Chick’ en ‘ Bird ‘ synoniemen voor vriendin , terwijl de ‘ oude kraai ‘ verwijst naar de zeurende oude vrouw.

De raaf, met zijn glanzende zwarte veren , is een heilige vogel in veel Indiaanse mythes . Het is zowel een bedrieger en een held. In de Bijbel staan raven symbool van het kwaad. Bij de Arabieren is de raaf een slecht voorteken. De kraai , een neef van de raaf, wordt toegeschreven met veel symbolen, variërend van het sublieme, een symbool van de Maagd Maria, moederlijke liefde en geestelijke kracht, maar ook aan pech en dood . Wanneer twee kraaien bij elkaar zitten zijn ze het embleem van de monogamie in Egypte.

De uil is een gevreesde nacht jager. Die vanwege zijn unieke vermogen om in stilte te vliegen, te zien en goed te horen in het donker, wordt de uil vaak in verband gebracht met alle dingen die magisch en mysterieus zijn. Men dacht dat de uil hoorde bij tovenaars en heksen en daarom als zodanig is te zien in vele fabels, waaronder bijvoorbeeld Harry Potter!

Het meest vereerde aspect van de vogel is de mogelijkheid om te vliegen. Door de eeuwen heen is de vlucht het symbool van de reis van de ziel naar het hiernamaals. Een vogel in de vlucht staat ook voor het licht van de geest, voor schoonheid en hoop.

Check Also

Borneo tattoo

Borneo tattoo

De traditionele Borneo tattoo bestaat uit dikke zwarte spiralen en cirkels die vergelijkbaar is met …